Emmas kärlek till God Mat

Det var i köket allt hände, jag assisterade mamma och mormor. Morfar tog med mig ut i trädgårdslandet där jag fick lära mig allt om ärtor, bönor och bär. Där föddes min passion för äkta råvaror och den gemenskap som mat ger.

Jag slog mina första wienerbröd hos den Tyska Bagaren på Stockholms Hotell - och restaurangskola vid Globen. Mitt fösta arbete som kock var på Fredsgatan 12 där jag fick smaka på hierarki och laga sylvassa rätter av exklusiva råvaror. Därefter fortsatte jag arbeta med Melker i hans eleganta matlagningsstudio samt var med vid starten av Grill.


Från Melker koncernen till fisk- och skaldjur hos Lisa Elmqvist där jag, som Souschef, lärde mig att drilla leverantörer för att få bästa kvalité och råvaran fångad på rätt sätt.

Från havet till bergen i Verbier. Heta pannor och högt tempo på restaurangen King´s. Här skapades crossover-menyer av gedigna råvaror och kött från den lokala slaktaren.

Åter i sköna Stockholm började jag som kock på Rolfs kök med fokus på robust och enkel mat utan krusiduller. Organisation och effektivitet varvas med passionerad matlagning inför öppen ridå.

Sedan fem år tillbaka brinner mitt hjärta för God Mat av Emma AB.